Esittelyssä Itä-Suomen yliopiston Aivotutkimusyksikkö

Esittelyssä Itä-Suomen yliopiston Aivotutkimusyksikkö

Itä-Suomen yliopiston Aivotutkimusyksikkö tekee korkeatasoista kliinistä akateemista tutkimusta ja kliinisiä lääke- ja laitetutkimuksia  sekä yhteistyötä paikallisten, suomalaisten ja kansainvälisten  tutkimusryhmien ja lääketeollisuuden kanssa. Yksikön osaamisaluetta ovat erityisesti biomarkkeritutkimukset sekä neurodegeneratiivisten sairauksien ja aivoverenkiertohäiriöiden kliiniset lääketutkimukset ja preventiotutkimukset. Yksiköllä on myös valmiudet tutkia tautien geneettistä taustaa, riskitekijöitä sekä syntymekanismeja.  

Aivotutkimusyksiköllä on 20 vuoden kokemus ja toimivat kansalliset ja kansainväliset yhteistyöverkostot. Yksikkö yhteistyöverkostonsa kanssa tarjoaa kansainväliselle tai kotimaiselle lääketeollisuudelle palvelua lääketutkimuksessa klinikasta molekyylibiologiaan. 

Itä-Suomen yliopiston Aivotutkimusyksikkö on keskeinen TKI-toimija Kansallisen Neurokeskuksen Kuopio Brain & Mind alueverkostossa. “Aivotutkimusyksikössä on käynnistymässä laaja kehittämishanke yhteistyössä alueen terveysalan ekosysteemin, Kuopion yliopistollisen sairaalan, paikallisten terveysteknologia-alan yritysten ja lääketeollisuuden kanssa”, kertoo Aivotutkimusyksikön tutkimusjohtaja Eino Solje.

 

UEF Aivotutkimusyksikkö: https://sites.uef.fi/crc/aivotutkimusyksikko/?lang=fi  

UEF Aivotutkimusyksikkö, Biomarkkerilaboratorio: https://sites.uef.fi/alzheimermarkkeritutkimukset/  

UEF Aivotutkimusyksikössä käynnissä olevat tutkimukset ja tietoa tutkittaville: https://sites.uef.fi/aty/  

Tutustu Kuopio Health Ecosystem Mapin kautta muihin alueen TKI-toimijoihin: https://kuopio.neurocenterfinland.fi/kuopio-health-ecosystem-map/