Esittelyssä nuorempi tutkija Juan Miguel Valverde

Esittelyssä nuorempi tutkija Juan Miguel Valverde

M.Sc Juan Miguel Valverde työstää väitöskirjatutkimustaan Genetics and Mechanics in Translational Medicine (GenomMed) tohtoriohjelmassa ja työskentelee nuorempana tutkijana professori Jussi Tohkan johtamassa Biomedical Image Analysis -tutkimusryhmässä Itä-Suomen yliopiston A.I.Virtanen -instituutissa. Ryhmä kehittää laskennallisia algoritmeja aivokuvien sisältämän informaation analysoimiseksi. Aivosairauksien biomarkkereiden tunnistaminen on nopeasti kasvava koneoppimista, biolääketieteen tekniikkaa ja neurotiedettä yhdistävä tutkimusalue.    

Miguelilla on laaja kansainvälinen kokemus opiskelusta ja työskentelystä ulkomailla. Hänen taustansa on tietojenkäsittelytieteessä. Hän suoritti kandidaatin tutkielmansa Burgosin yliopistossa Espanjassa, jonka aikana hän vieraili vuoden Erasmus -vaihto-opiskelijana Turun yliopistossa Suomessa. Hän suoritti maisterin tutkinnon Kööpenhaminan yliopistossa Tanskassa ja työskenteli Sojon yliopistossa Japanissa tutkimusassistenttina ennen kuin aloitti tohtoriopinnot Itä-Suomen yliopistossa. Miguelin väitöskirja keskittyy jyrsijöiden MR-kuvan segmentointiin ja syväoppimiseen. ”Kehitän tekoälyyn ja syväoppimiseen perustuvia työkaluja aivovaurioiden automaattiseen segmentointiin, jossa jokainen yksittäinen aivokuvan pikseli luokitellaan automaattisesti”, hän kuvailee.    

Miguel on ollut mukana järjestämässä kansainvälistä Journal Clubia vuoden ajan. Kerran kuukaudessa kokoontuvan Journal Clubin tarkoituksena on lisätä tutkijoiden ymmärrystä koneoppimisesta. Jokaista  tapaamista varten Miguel ja muut järjestäjät kutsuvat tutkijoita osallistumaan ja esittelemään tuoreimpia tutkimustuloksia. ”Journal Club on erinomainen mahdollisuus oppia ja keskustella muiden tutkijoiden kanssa syväoppimisen viimeaikaisista edistysaskeleista”, Miguel kertoo. 

J. Miguel Valverden nettisivut: https://delanover.com/

GenomMed tohtoriohjelma: https://uefconnect.uef.fi/tutkimusryhma/genommed/   ja https://sites.uef.fi/genommed/  

Biomedical Image Analysis tutkimusryhmä: https://uefconnect.uef.fi/tutkimusryhma/biomedical-image-analysis/  

Journal club MLT __init__: https://github.com/Machine-Learning-Tokyo/__init__