Esittelyssä professori Timo Myöhänen

Esittelyssä professori Timo Myöhänen

Farmakologian ja lääkekehityksen professori Timo Myöhänen tutkijauran välipysäkkejä ovat olleet Helsingin yliopisto, Antwerpenin yliopisto, Georgetownin yliopisto ja Turun yliopisto. Elokuussa 2021 Timo palasi jo opiskeluajoiltaan tuttuun Itä-Suomen yliopistoon. Timon johtama UEF Hermorappeumasairaudet -tutkimusryhmä tutkii hermorappeumasairauksien, kuten Alzheimerin ja Parkinsonin taudin mekanismeja ja lääkehoitomahdollisuuksia tavoitteena sairautta pysäyttävä tai hidastava hoito. Timo on mukana myös Hermoston farmakologia ja lääkekohteet tutkimuskonsortiossa. 

“Olemme tutkineet pitkään PREP-entsyymiä ja siihen kohdentuvia pienmolekyylisiä lääkkeitä. PREP-tutkimuksen kautta olemme löytäneet myös muita samankaltaisia lääkevaikutuskohteita, joihin olemme avaamassa tutkimuslinjoja. Olemme tällä hetkellä menossa kohti tutkimuksen kaupallistamista”, kuvailee Timo.  “Monitieteellisen yhteistyöverkoston rakentamisesta hyötyvät kaikki osapuolet ja tähän Itä-Suomen yliopisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet”, summaa Timo ajatuksiaan. 

UEF Hermorappeumasairaudet (Myöhänen Lab): https://uefconnect.uef.fi/tutkimusryhma/uef-hermorappeumasairaudet/

Hermoston farmakologia ja lääkekohteet tutkimuskonsortio: https://uefconnect.uef.fi/tutkimusryhma/hermoston-farmakologia-ja-laakekohteet-tutkimuskonsortio/