Esittelyssä – Neuro-Innovation

Esittelyssä – Neuro-Innovation

Neuro-Innovation on EU Horizon 2020 MSCA rahoituksen (Marie Skłodowska-Curie liikkuvuus- ja koulutusohjelmien yhteisrahoitus, COFUND) saanut aivoterveyden tutkimusta ja innovaatioita kehittävä tohtoriohjelma Itä-Suomen yliopistossa. Projektin kesto on 01.05.2021 – 30.04.2026. 

Monialaiseen ja poikkitieteelliseen tohtoriohjelmaan valitaan 14 motivoitunutta, kansainvälistä väitöskirjatutkijaa. Tohtoriohjelmassa aivoterveyden tutkimusta tehdään neurotieteen, innovaatiojohtamisen, juridiikan, yhteiskuntatieteiden, tietojenkäsittelyn ja sovelletun fysiikan näkökulmista, ja eri tieteenalojen vuorovaikutusta vauhdittavat monitieteiset ohjaajaryhmät.   

“Käynnissä olevalla viimeisellä hakukierroksella on avoinna kaksi väitöskirjatutkijan paikkaa, haku on avoinna 31.1.2023 asti. Neuro-Innovation-tohtoriohjelman toimintamalli on herättänyt kansallista ja kansainvälistä kiinnostusta. Kolmeen eri tiedekuntaan sijoittuvat väitöskirjatutkijat toimivat tiiviinä yhteisönä ja oppivat toisiltaan yhteisissä koulutuksissa ja tapahtumissa”, kertovat tohtoriohjelman koordinaattoreina toimivat professori Päivi Eriksson ja professori Tarja Malm. “Tohtoriohjelma kouluttaa asiantuntijoita, joilla on valmiuksia toimia aivoterveyden innovaattoreina niin akateemisessa maailmassa kuin julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin tehtävissä .”  

Kansallinen Neurokeskus on projektin yhteistyökumppani.  

 

Lisätietoa: https://sites.uef.fi/neuro-innovation/ 
Kansallisen Neurokeskuksen hankeportfolio: https://neurocenterfinland.fi/hankkeet/  
Uusi tohtoriohjelma tuo buustia aivoterveysinnovaatioiden tutkimukseen (22.11.2022): https://www.uef.fi/fi/artikkeli/uusi-tohtoriohjelma-tuo-buustia-aivoterveysinnovaatioiden-tutkimukseen   

 

Yhteystiedot: 
Impact Manager Piritta Parkkari (piritta.parkkari@uef.fi), Kauppatieteiden laitos, Itä-Suomen yliopisto 

_ 
Kuopio Brain & Mind on Kansallisen Neurokeskuksen verkosto Itä-Suomessa.  Lisätietoa verkostostamme löydät osoitteesta: www.neurocenterfinland.fi