Esittelyssä – Pohjois-Savon kuntoutuspalveluiden osaamis- ja liiketoimintaverkosto (KUNTOS)

Esittelyssä – Pohjois-Savon kuntoutuspalveluiden osaamis- ja liiketoimintaverkosto (KUNTOS)

Pohjois-Savon kuntoutuspalveluiden osaamis- ja liiketoimintaverkosto (KUNTOS) -hankkeen tavoitteena on luoda vahva alueellisen kuntoutuksen osaajaverkosto Pohjois-Savoon. Hankkeen kesto on 1.9.2020 – 31.5.2023 ja sen päätoteuttaja on Live-säätiö. Osatoteuttajina toimivat Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon ammattiopisto (Savon koulutuskuntayhtymä) ja Kuopion liikuntalääketieteen tutkimuslaitos (KuLTu). Asiantuntijaroolissa lisäksi toimivat Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS), Kansallinen neurokeskus, Talentree, Aducate sekä Tukipilari. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon Ely-keskus Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).

Pohjois-Savon alueelle halutaan tuottaa vaikuttava kuntoutuspalvelujen toimintamalli ja -verkosto koulutusosaamisen edistämiseksi. Hankkeessa kehitettävä asiakaslähtöinen ja digitaalinen toimintamalli vastaa Pohjois-Savon alueella kriittisiin palvelujen, resurssien ja asiakkaiden saavutettavuuden haasteisiin. Mallin tavoite on tuoda Pohjois-Savon alueelle paljon kaivattuja osaavia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia. ”Malli vahvistaa alueen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden kilpailukykyä, parantaa alueellista näkyvyyttä, luo vaikuttavan verkoston kuntoutusosaamisen jakamiseksi, koordinoi ja kehittää kuntoutuksen state-of-art-osaamisen koulutustoimintamalleja, -liiketoimintamalleja, työkaluja sekä menetelmiä”, kertoo hankkeen vastuuhenkilö, kehitysjohtaja Jori Reijula Live-säätiöstä. Lisäksi hanke parantaa läpinäkyvyyttä kuntoutusalan palveluihin ja niiden tuottajiin sekä helpottaa asiakasohjausta.

”KUNTOS-hankkeen keskeiset koulutusteemat liittyvät aivoverenkiertohäiriön laitos- ja kotikuntoutukseen, sydänkuntoutukseen sekä asiakkaan kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen ja ikääntyneen toimintakyvyn tukemiseen arjessa”, kertoo Reijula. ”Tuotamme hankkeessa täysin digitaalisia koulutuskokonaisuuksia, jotka ovat helposti saavutettavissa kenelle tahansa kiinnostuneelle, jolla on päätelaite, kuten tietokone tai tabletti sekä toimiva nettiyhteys. Olemme saaneet kaikista koulutuskokonaisuuksista jo ensimmäiset pilotoitavat versiot valmiiksi. Kun asiantuntijat ja opiskelijat ovat päässeet antamaan niistä kommenttinsa, kehitämme niitä palautteiden perusteella. Uskomme, että meillä on hankkeen päättyessä kuusi mielenkiintoista, vetovoimaista ja opettavaista koulutuspakettia kasassa.”

Kuopio Brain & Mind on mukana KUNTOS-hankkeen ohjausryhmässä.

 

Lisätietoa:
KUNTOS -hankkeen verkkosivut: https://www.kuntoutusosaaminen.fi/
Kansallisen Neurokeskuksen hankeportfolio: https://neurocenterfinland.fi/hankkeet/

Yhteystiedot:
Jori Reijula, Live-säätiö, hankkeen vastuuhenkilö, jori.reijula@inlive.fi

_

Kuopio Brain & Mind on Kansallisen Neurokeskuksen verkosto Itä-Suomessa. Lisätietoa verkostostamme löydät osoitteesta: www.neurocenterfinland.fi